Wat wij voor u doen

Wat wij voor u doen

Aan een mooie tuin kun je veel plezier beleven. Reintjes Hoveniers biedt vakmanschap en duurzaamheid in tuinontwerp, tuinaanleg en onderhoud. Woont u in de regio West- Friesland? Wilt u het hele jaar door van je tuin genieten? Dan bent u bij ons aan de juiste adres.

Samen

Een prettige tuin maken we samen. U heeft je wensenlijstje over functies en sfeer, wij onze creativiteit en kennis. Bij elk budget kunnen we een plan bedenken. Zo ontstaat een tuin die past bij jou en je leven. We houden rekening met de gebruikers: zijn er kleine kinderen, pubers? Geregeld een flink gezelschap, behoefte aan een intieme rustplek?

Hergebruik en duurzaamheid

We gaan uit van wat er al is: een mooie heester, een karaktervolle boom of een stapel stenen. Tegels uit de ene tuin kunnen bijvoorbeeld hergebruikt worden als muurtje in een andere tuin. Uiteraard altijd in overleg met jou als klant. We kiezen voor duurzame houtsoorten als Douglas, Eiken, Kastanje of Acaciahout.

Modern en sfeervol

Veel mensen willen een moderne en strakke tuin, met veel dezelfde beplanting. Vaak vanuit het idee dat je een tuin kunt inkaderen en op die manier onderhoudsvrij maakt. Maar wij zien een tuin niet als een kant en klaar product. Een tuin is natuur, die leeft en beweegt. Als je meebeweegt met de natuur, krijg je vanzelf een onderhoudsvriendelijke tuin.

Onderhoudsvriendelijk

Ons advies: zet lekker veel planten in je tuin. Op die plaatsen groeit geen onkruid en liggen geen tegels die vies kunnen worden. Kies planten die passen bij de hoeveelheid zon en de bodem. Die gedijen goed en je hebt er nauwelijks omkijken naar. Sommige planten zijn oersterk en zeer makkelijk in het onderhoud. Met veel verschillende plantensoorten krijgen ziektes minder kans.