Hoe voorkom je droogte in de tuin?

Het is belangrijk om uw tuin goed nat te houden, dit voorkomt immers dat uw planten uitdrogen. Er zijn daar meerdere manieren voor, en in deze blog vertellen wij u vijf manieren om dit te doen!

  1. Door de tegels uit uw tuin te halen kan de regen beter door uw tuin doorstromen, zo wordt het water gelijkmatig door uw tuin verdeeld.
  2. Het plaatsen van een regen of grondwaterput. Dan kunt u gebruik maken van de put om uw planten wat extra water te geven. (Let wel op om voor of na zonsondergang de planten water te geven, anders kunnen deze planten verbranden.)
  3. Planten in zandgrond hebben meer water nodig dan planten in kleigrond. Je kan zandgrond verbeteren met compost of mulch. Houd ook rekening met de behoeften van een plant: zet dorstige planten zoals hortensia’s niet in grond die snel uitdroogt.
  4. Door te mulchen kunt u voorkomen dat uw planten uitdrogen. Wat is mulchen?
    Mulchen is het bedekken van de grond in de tuin met organisch materiaal. Je verbetert op deze manier de bodemstructuur, het bodemleven, geeft onkruid minder kans én voorkomt dat de grond snel uitdroogt.
    (Zo zou u uw net gemaaide gras boven de grond bij uw plant kunnen strooien!)
  5. Breek de wind in uw tuin. De warme wind kan uw tuin snel laten uitdrogen, en door uw wind te breken koelt de wind sneller af. Bovendien kan een schutting ook zorgen voor meer schaduw, en meer schaduw betekend ook weer koelere lucht!
Vond u dit intressant?
Deel het vooral!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp