Waarom is snoeien zo belangrijk?

Snoeien is belangrijk voor iedere boom, plant, haag, fruitboom, fruitplant. Het houdt de plant, boom … goed gereedschap. In deze tekst wordt uitgelegd waarom en hoe. … Hierdoor zal de plant nieuwe scheuten maken en zich zo verjongen.

Wanneer er gesnoeid wordt, onstaat er een snoeiwond, des te sneller dit snoeivlak overgroeit, des te kleiner de kans is op rotting. Daarom is het slim om zomers te gaan snoeien, want dan wordt dit proces versnelt. Wanneer je ’s winters de bomen snoeit, kan de boom “bloeden”, ze raken veel energie kwijt om te helen en hierom staat veel bomen er in het voorjaar zo slecht bij. Daarom wil je de boom ’s zomers snoeien zodat je ’s winters sterkere en gezondere bomen overhoudt.

Niet alleen bomen zijn gevoelig voor ’s winters snoeien maar ook planten kunnen hier erg onder lijden.

Vond u dit intressant?
Deel het vooral!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Waarom is snoeien zo belangrijk?

Snoeien is belangrijk voor iedere boom, plant, haag, fruitboom, fruitplant. Het houdt de plant, boom … goed gereedschap. In deze tekst wordt uitgelegd waarom en hoe. … Hierdoor zal de

Lees meer...